Uncategorized

Китайски страсти

Винаги съм смятал, че китайцте са необикновенни. Първо заради технологиите и учените, които имат, вотри заради начина им на живот и трето, заради това колко бързо се размножават.

Като цяло са доста интересна нация и би ми било много интересно да ги видя в тяхната зона на комфорт. Ако имам възможност да посетя Китай бих бил много развълнуван. Както казах, намирам ги за доста интересни. Новината, която научих обаче, още повече засили любопитството ми. Сутринтина, докато опивах блажено от кафето си, с вестник в ръка, попаднах на статия, която помислих за някаква шега, но се оказа самата истина. А именно, че 47- годишна жена се е самоубила, защото не харесвала избора на сина си за жена. Мислих, че това може да се случи само в някой сериал. Жената не харесала бъдещата снаха, защото била прекален ниска и заплашила сина си, че ще посегне на живота си, ако той не се откаже от дамата. Явно момчето истински обичал бъдещата си съпръга, щом майка му е влязла в новините. Честно да ви кажа, не бях чувал по-ненормално нещо. Явно хората започват да взимат всичко от живота, включително и него за деденост. Всъщност, не се знае точната причина за самоубийството на тази жена, може би е имала други мотиви, но всъщност какво би те накарало да сложиш край на живота си, ако си здрав, имаш живи и здрави деца, който явно са поели по своя собствен път, а на теб ти остава само да се радваш на внуци един ден. Както казах, китайците са необикновенни.

А вие как бихте коментирали тази странна случка? Дали найстина е въъзможно да има хора, които да сложат край на живота си за нещо подобно?