Любопитно

Какво не знаете за димируемите LED осветителни тела

led лампа близък кадър

В днешно време, когато енергоспестяването и комфортът са основен приоритет за все повече хора, димируемите лампи набират по-голяма популярност. Със своите невероятни характеристики те повишават функционалността и живота на осветлението, като същевременно увеличават енергийната ефективност на изделието. Тук искаме да обсъдим някои неща за димируемите лампи, които е вероятно да не знаете. Това може да ви помогне да се замислите дали да не преминете към димери у дома. Хубавото е, че няма нужда да се чудите откъде да намерите достатъчно лампи от този вид, тъй като те са вече широко разпространени, дори у нас.

На пазара има богат избор от осветление, което може да се приглушава. То позволява повече гъвкавост при обзавеждане на дома и е един своеобразен начин да изразите себе си. От големия асортимент, предлаган онлайн, си заслужва да споменем удобните и гъвкави решения за LED осветление Lightluxury. Те могат да ви помогнат да създадете уютен и красив декор лесно и бързо. Без значение дали търсите димируеми, или недимируеми лампи, текущите изделия, налични на сайта, са всичко, което ви трябва, за да добавите яркост в помещенията. Те са по-добри от крушките с нажежаема жичка по отношение на светлоотдаването, съвместимостта и качеството на светлината. Като всички други обаче, те също имат своите особености, затова тук ще отговорим на някои важни въпроси, свързани с лед лампите с регулируема яркост.

Каква е разликата между димируемите и недимируемите LED осветителни тела?

Разликата между едните и другите е, че димируемите лампи са регулируеми. С тяхна помощ бихте могли лесно да промените нивата на лумените, за да отговарят те на вашите конкретни изисквания. Увеличавайки или намалявайки лумените, променяте яркостта на крушката. Това ви позволява да използвате по-ярка светлина, докато работите, и да приглушавате светлините, когато гледате филм. За сравнение, при недимируемите лампи нямате контрол върху яркостта и мощността на светодиода. Светлината винаги е една и съща.

Какви са плюсовете на димирането?

Димируемите лед лампи имат няколко предимства пред обикновените светодиоди:

  • създават приятна атмосфера и подобряват комфорта както в дома, така и в офиса;
  • дават ви възможност да създадете страхотни визуални ефекти и да акцентирате върху определени зони или предмети;
  • съвместими са с голям набор от осветителни тела, което означава, че лесно могат да бъдат интегрирани във всяка среда;
  • намаляването на яркостта несъмнено води до по-малко натоварване на крушките, а това от своя страна удължава техния живот; намалената потребност от смяна на лампите означава по-малко разходи за осветление;
  • димируемите лампи са дори още по-енергийно ефективни от обикновените светодиоди поради намалената яркост.

Могат ли да се комбинират LED лампи с флуоресцентни или други източници на светлина върху един димер?

Не е препоръчително да го правите, защото това може да доведе до нежелани ефекти като премигване.

Понякога през деня се виждат разлики в нивата на осветеност. Вредно ли е това за лампата?

През различни моменти от деня от енергийните дружества изпращат импулси за превключване между дневни и нощни настройки. Това може да създаде определени смущения в системата, но не и да навреди на  LED осветителните тела по някакъв начин. Няма повод за притеснение.

много led лампи

Защо димерът създава шум?

В димерите има електронни компоненти, които служат за предотвратяване на радио смущенията и премигването на светлината. Те са важна част от всяко устройство. Понякога обаче могат да създадат шум. Това е напълно нормално и не бива да ви притеснява. Имайте предвид, че такива продукти винаги се тестват по време на производство, така че няма вероятност нивата на шума да излязат от рамките на нормалното и здравословното.

Как може да се стабилизира светлоотдаването?

Все повече димери се предлагат с ръчно регулируем винт, позволяващ настройване на нивото на натоварване до правилната позиция. Ако настройките не са направени добре, това може да доведе до премигване или шум и други нежелани ефекти. Затова е важно да се регулира позицията на винта, докато се получи стабилно светлоотдаване. Ако не знаете как да се справите с тази задача, свържете се със специалист, който може да ви посъветва.

Как може да се предотвратят смущения от аудио инсталации?

Ако захранващите кабели на димерите се комбинират с тези за високоговорители, е възможно да се появят смущения в аудио инсталацията. За да предотвратите този проблем, е препоръчително да държите двата входни кабела за лампата и високоговорителите на по-голямо разстояние един от друг.