Любопитно

Онлайн кредит за лятна почивка

letni nastroeniq

За мнозина лятната почивка е мираж, тъй като е обвързана с определена сума пари, която не всеки може да задели. На този проблем има решение и то се нарича онлайн кредит. Неговата цел е да ви помогне в трудни моменти, когато финансите не достигат, но много ви се иска да разпуснете за няколко дни. В следващата статия ще си поговорим повече по темата.

Защо точно онлайн кредит?

Бързите онлайн кредити са заеми за малки суми от порядъка на 600 – 1500 лева. За разлика от кредитите, отпускани от банки, тук бюрократичната процедура е сведена до минимум, така че не се налага да губите ценно време в събиране на документи или в чакане на одобрение. Подаването на заявление отнема само няколко минути. Изисква се просто да изберете сумата и срока и да завършите заявката си при избраните от вас условия, а след това служителите ще свършат останалото.

Друга важна характеристика е бързото изплащане. Тъй като става въпрос за малки суми, често този вид заем се връща в рамките на месец. Такъв е бързият онлайн кредит на www.vivus.bg, който има една вноска. Вие сами избирате в какъв срок да погасите сумата спрямо датата, на която получавате месечното си възнаграждение. Средствата се превеждат по сметката ви минути след завършване на заявката и могат да се ползват веднага. Не са обвързани със залог на имущество, нито с поръчители, и това ги прави подходящи за ваканции.

Как се кандидатства за онлайн кредит за почивка?

Кандидатстването за онлайн кредит е бързо и лесно, защото може да бъде извършено изцяло онлайн от всяка точка на света. Важно е да имате достъп до интернет и да притежавате телефон или компютър. С други думи, не е нужно да напускате уюта на дома си, за да реализирате плановете си. Всяко едно лице, навършило пълнолетие (или в някои случаи 19 години), има право да попълни формуляр за такъв заем. Необходимо е да предоставите лична карта, за да задвижите процеса.

Първата стъпка е да си направите регистрация на сайта на избрания от вас кредитор. След това трябва да изберете размера на сумата, която искате, и срока на изплащане, както и да попълните някои основни данни (при някои компании стъпките са разменени – първо избирате желаните от вас сума и срок, а след това правите своята регистрация и завършвате заявката си). С това се изчерпват стъпките. Когато финализирате заявката, тя ще бъде изпратена до представител на компанията, който ще разгледа документите ви и ще вземе решение на база предоставените данни. Отговор ще получите в рамките на същия ден, като в повечето случаи вече разглеждането на заявката отнема не повече от 15 минути. Ако искате да се сдобиете със средствата по-бързо, ви съветваме да потвърдите, че желаете документите ви да бъдат разгледани спешно (стига кредиторът да е предоставил такава опция).

dokymenti i onlain kandidatstvane za kredit

Оживен курорт или почивка на тихо и спокойно място?

Преди да изтеглите онлайн кредит, помислете за какъв вид почивка ще ви трябват парите. Ако сте млади хора без деца, най-вероятно ваканцията ви доста ще се различава от тази на семейните отпускари. Първата група хора обикновено предпочитат дискотеките и оживените курорти, където купонът никога не свършва. Такива почивки обикновено са с продължителност от 4 – 5 дни, а понякога дори само за уикенда. Младите са склонни да жертват своя комфорт, като си избират по-евтини нощувки, за да разполагат с повече пари за развлечение. В някои случаи те са събрали една част от сумата, но имат нужда от допълнителни средства, за да могат да си изкарат подобаващо. И тук идва ролята на бързите кредити, които им помагат да си осигурят спокойствие за предстоящото събитие.

Другата група почиващи са семействата. Те планират своите почивки отдалеч, като започват да заделят средства за това няколко месеца по-рано. Почиващите с деца трябва да съблюдават различни критерии – от това коя да е дестинацията до това колко време ще се пътува до там и какъв тип забавление има за най-малките.

Има и хора, които отиват на почивки, организирани от туристически агенции. Това също изисква ранно записване, като по-голямата част от сумата трябва да бъде платена веднага. Често пъти това съвпада с началото на новата година, когато заради коледните и новогодишните празници семейният бюджет е силно ограничен. Затова някои хора опират до бързи онлайн кредити, с които да посрещнат този неочакван разход.

Избор на сума

Друго нещо, за което непременно трябва да помислите, преди да вземете онлайн кредит, е каква сума ще ви бъде напълно достатъчна, за да покрие нуждите ви. В това число влизат разходите за настаняване, гориво, билети, храна, транспорт след пристигане, такси за различни атракции, покупка на подаръци и сувенири за близките. Не забравяйте да заделите една сума за непредвидени разходи, защото такива винаги има.

Благодарение на интернет вече е възможно да направите подробно проучване по темата и да придобиете ясна представа колко пари ще са ви нужни за почивката. Ако имате няколко месеца за планиране, ви съветваме да изберете добре както дестинацията, така и точния момент на пътуване. Известно е, че ваканциите в разгара на сезона са по-скъпи от тези в самия му край. Като предпочетете да почивате извън пиковите месеци, може да спестите доста разходи, а с това сумата за кредита ще бъде значително по-малка.