Lifestyle

Мъжки рецепти с шоколад

Кой е казал, че мъж не може да впечатли жена с готварски умения. Може и още как.

Всеки мъж трябва да има поне едно ястие, което да приготвя добре. Моето е следното. Взимам тенджера тип тава за печене. Изливам в нея бутилка бяло вино. Слагам една обелена и нарязана на три-четири парчета глава лук, един също надве-натри нарязан морков, два-три малки картофа – цели или на половинки, стрък градински чай, стрък розмарин и парче телешко месо. Затварям съда и поставям във фурната за два часа. Когато го изкарам, месото трябва да се дели. Отделям сока и зеленчуците. В отделна тава оставям месото. Овкусявам със сол и черен пипер и връщам във фурната, за да се запече и хване коричка. Малко скъпа е тази рецепта, но като ще да е.

Та в този ред на мисли мъжът трябва да умее да прави поне един свестен десерт. Моите десерти са два, при това все са рецепти с шоколад.

chocolate sreawberryПървата е ягоди в шоколад. Лесно и ефектът е чудесен. Два шоколада – черен и млечен, се разтапят на водна баня. До сега все съм избирал шоколади на Нестле, поради лично предпочитание. Имам и добър опит с разтапянето на точно тези шоколади – консистенцията става супер. Потапям ягодите в шоколада и оставям върху фолио. Това е.

Другото, което мога да правя, е пудинг, но го правя отскоро и го намерих точно в сайт с рецепти. Хубав шоколадов пудинг става с две чаши мляко и два жълтъка. Към тях бъркам половин чаша захар и нишесте около две-три лъжици. Всичко кипва на котлона, след което добавям натрошен шоколад. Още бъркам, докато стане хомогенна смес.

И трите рецепти, каквото и да правите, няма как да не ви се получат.Елементарни, бързи са и почти никъде не можете да оплескате нещата.

Знаете ли, в този ред на мисли се сещам, че за мнозина трудните неща са по-малко плашещи, а пък лесните притесняват. Ако не успееш с тях, срамът е голям. Споко! Направите ли веднъж двата десерта и на сън да ви вдигнат, ще запретнете ръкави и ще демонстрирате майсторство.

Единственият ми съвет е да казвате, че рецептите с шоколад са много трудни, ако ви питат. Вдигайте си акциите, моля и не посрамвайте мъжкия род.