Uncategorized

Професионализъм и човечност от ЕОС Матрикс

Доскоро се намирах в ситуация на финансово затруднение. Определено не бях подготвен за подобен развой на събитията, който да ме принуди да попадна в сложно положение. Все пак всеки, който е имал финансови проблеми, ще се съгласи, че чувството никак не е приятно, а положителната развръзка – трудна.

За достигане до подобна ситуация повлияха редицата непредвидени разходи от началото на годината. Проблемът се задълбочи и с неочаквания фалит на фирмата, в която работех. Загубата на приходи и липсата на спестявания ме притиснаха до стената. Единственото адекватно решение за момента бе да изтегля бърз кредит.

Първоначално успявах да покривам вноските си, но заради обявеното извънредно положение в страната все още не успявах да си намеря работа. Принудих се да не погасявам задълженията по кредита си, за да покривам други първостепенни разходи. Не исках да коментирам проблема, защото си въобразявах си, че щом не го обсъждам, той значи не съществува. Да, ама не! Скоро след това получих позвъняване от колекторската агенция ЕОС Матрикс, които ме уведомиха, че са новият кредитор по задължението ми. Първоначално се притесних, защото не бях запознат добре с дейността и самата фирма. За моя радост и утеха служителят подходи с голямо разбиране, прояви професионализъм, а което е по-важно – и човечност.

По време на разговора ни служителят първо се опита да разбере каква е причината за проблема с обслужването на задължението ми. След като ме изслуша, ми предложи различни варианти, съобразени с моите възможности и нужди. Беше ми изготвен специален план за разсрочено плащане, който бе напълно поносим. Благодарение на съветите и консултациите със служителите на ЕОС Матрикс успях да се справя финансово по най-добрия начин.

Повлиян от тази ситуация се замислих, че в България има негативно отношение спрямо колекторските фирми. Моят опит с ЕОС Матрикс обаче напълно опровергава това становище. Проучих агенцията и в интернет и се оказа, че има много хора като мен, на които са оказали помощ и са върнали надеждата. Присъщ за работата на най-голямата колекторска агенция у нас е индивидуалният подход към всеки човек, съобразявайки се с конкретните обстоятелства и причини за забавянето на плащанията. Сред основните ефекти от работата на експертите по събиране и управление на вземания на ЕОС Матрикс е да помогнат на просрочилите клиенти не само да се справят със сегашното си задължение, но и да не изпадат повече в подобна ситуация.

Когато работиш със сърце и чувство за съпричастност към останалите, то няма как резултатите да не са видими, а отзивите – положителни.