Любопитно

Ще се състезаваме ли?

Обожавам да се състезавам. Аз съм от онзи тип хора, които имат в себе си спортен хъс и всяко нещо обръщат в надпревара. Още от малък в хапването със сестра ми, та чак до голям в работно отношение или забавление с приятели. Това понякога действа много мотивиращо, а понякога води и до несполуки.

В блога днес избрах да ви споделя именно за едно състезание, което е комбинация от лудост и битка. Наградата в него не е голяма, дори бих казал е смехотворна. И това е сирене. Да, правилно прочетохте. А сега и малко повече за събитието, което ме втрещи и мисля, че заслужава да има отзвук.

Действието се развива на хълма Купър близо до град Глостър във Великобритания. Провежда се от повече от два века и продължава. В него може да участва всеки човек, без значение националността му или произхода му. Точно затова в него участват хиляди, ама буквално хиляди, участници от цял свят. Ето и какво представлява.

От хълма се пуска 4-килограмова пита сирене и след нея тръгват абсолютно всички състезатели. Който пръв стигне, печели. Не е толкова просто обаче, защото уловка е, че хълмът е с много голям наклон. Това води до много комични ситуации, приземявания и спускания. Във всяко състезание обаче има и доста контузени и за щастие няма фатални случаи.

За да придобиете представа за абсурдността на цялото събитие, ви споделям и линк от него. Вижте го и ми кажете дали и вие бихте се впуснали в него. Аз, колкото и да съм състезателен тип, май няма да посмея. 😀
https://www.youtube.com/watch?v=iRKuT2fBnzg&ab_channel=UrbanPicturesUK