Lifestyle

Защо не станах модел?

modelsmanПреди години ми бяха отправили едно много примамливо предложение – да стана модел към агенция, дори ми казаха, че първата ми работа ще е да съм рекламно лице на мъжка линия костюми, както и да дефилирам с тях. Беше един приятел, който работеше в модна агенция, зарибяваше ме с какви ли не оферти, но аз всеки път му отказвах.

Други приоритети имах в живота и изобщо не ме вълнуваха подобни неща, а предпочитам това, с което се занимавам да ми е интересно. Сега се радвам, че не се насочих към тая професия – няколко години по-късно повечето по-големи агенции се свиха и затвориха – като известната Джей Моделс, която приключи работа през 2007г. За съжаление това е един от секторите наред със строителството,които бяха най-силно повлияни от световната финансова криза.

Както и да е, сетих се за това, защото разговарях днес с една гримьорка, която все още се опитва да прокопса в българския моден бранш, та и тя ми се оплака колко зле е положението в този бранш. И така, радвам се, че не се поблазних от тогавашните обещания и не поех по пътя на модата – все до някъде щях да стигна като модел, но с тази криза едва ли щеше да бъде далече. За това все казвам, че човек трябва винаги да следва себе си и да не си изневерява с решенията, които взима.