Uncategorized

Гмуркане, мечта или реалност?

Дойде месец май и както винаги аз още от сега започвам да планирам, къде ще прекарам почивните дни. Честно да ви кажа нямам никакво търпение вече. Искам да усетя парещия пясък под краката си.

В момента все още съм пред дилема, къде точно да летуваме тази година. Обичаме гръцките плажове, но и нашите по нищо не отстъпват. Предпочитаме северното черноморие, защото там сякаш е по-спокойно и по- млако посещавано, а има страхотни места. Едно от любимите ми кътчета е Калиакра. Обожавам това райско място. Да си призная за пръ път посетих нос Калиакра преди 3 години и от тогава не пропускам лято, в което да не съм отишъл отново. Това е моето място. Там буквално се изключвам и не мисля за нищо друго, освен прекрасната гледка, на която съм свидел, а ресторантчето е толкова романтично, че честно казано трудно ме прибират. Тази година година ми се иска да направим нещо различно. Винаги съм си мечтал да се гмуркам, особено, на някое място, което е с изключително бистра вода и богато на животински и растителни видове. Може би Егейско море е много подходящо, но и Средиземно много ме влече. Честно да ви кажа, мястото ще го избера, а и не е от кой знае какво значение, моят проблем е, че не съм особено добър плувец, а и малко имам страх от вода. Страх ме е да плавам на корабчета или кораби, за крузи и дума да не става. Имах едно “вълнуващо” плаване с ферибот до о. Тасос, само дето не ми побеля косата. Но тази моя мечта, все повече ме влече. Имам приятели, които всяка година се гмуркат и за тях няма по-прекрасно изживяване, а и така пък може да се престраша и да превъзмогна страховете си от плаване. Мисля като за начало да се запиша на уроци по плуване, а гмуркането да го оставя за другата година, но определено смятам да осъществя това мое желание. Но пък и то човек без мечти, за какво да живее? Шегувам се разбира се.

Докато аз все още не съм се решил напълно за гмуркането, ще ви споделя един мой кадър от нос Калиакра. А а ко не сте бил там, ви го препоръчвам с две ръце!