Любопитно

Имат ли предимства бързите кредити?

броене на пари

Колкото и добре да управлявате финансите си, понякога се появяват непредвидени ситуации, в които парите не стигат. Ако нямате спестявания, най-логичното решение е да вземете заем от приятели или роднини, но те невинаги се отзовават. Затова на помощ идват бързите кредити. Тъй като сумите са малки, процесът е изключително опростен и всичко се случва бързо. За това ще си поговорим в следващата статия, където ще обсъдим основните предимства на бързите заеми и какво ги отличава от останалите видове кредити.

Лесно и удобно кандидатстване

Когато става въпрос за бързи кредити, удобството е ненадминато. Процедурата не е обременена с излишни бюрократични стъпки, не се изискват много документи и всичко може да се осъществи онлайн. Това улеснява значително клиентите, които могат да кандидатстват от комфорта на дома си по всяко време на денонощието, без да губят време в път. На такъв принцип работи един бърз кредит tbi bank, където минималната сума за теглене е 300 лева с достъпни месечни вноски. Процесът е изцяло дигитализиран, като не се изисква поръчител. Необходима ви е само лична карта. Вие избирате размера на заема и колко време да се ангажирате с него. И така, без чакане на опашки и без дори да излизате от дома си, можете да задвижите процеса.

Минимални изисквания

Бързите кредити имат минимални изисквания, заради което са предпочитана опция при спешна нужда от пари. Основният показател, от който се ръководят фирмите за кредити, е кредитната история. Ако сте били изрядни в изплащането на предишни задължения, няма причина да ви бъде отказан заем. Но ако вашето ЦКР не е добро, е възможно да възникне проблем, въпреки че някои небанкови финансови институции биха отпуснали кредит на такива лица. Имайте предвид, че в този случай условията няма да са особено благоприятни.

Относно другите изисквания, препоръчително е да имате доказуеми доходи, като не е задължително те да са обвързани с постоянен трудов договор. Всички доходи важат, стига да имате документ, потвърждаващ наличието на достатъчни парични средства. Обърнете внимание, че кредиторът ще прецени дали исканата от вас сума е постижима на базата на размера на месечния ви доход.

Одобрение до минути

След попълване на нужната информация получавате отговор до минути в зависимост от това дали ще изберете опцията за бързо одобрение. Тъй като за един бърз кредит не се изискват много документи, проверката, която извършва фирмата, се случва изключително бързо. За да се вземе финансово становище по въпроса, е достатъчна една справка в Централния кредитен регистър. След това служителите правят някои изчисления и се свързват с вас, за да ви уведомят за статуса на вашата заявка. При положителен отговор се изпраща договор, който може да бъде подписан онлайн.

Повече свобода на действие

За разлика от другите видове заеми, при бързия кредит не се налага да давате обяснения за какво смятате да използвате заявената сума. Няма ограничения къде ще изхарчите парите. След като ги получите, можете да правите с тях каквото поискате. Небанковите финансови институции не налагат ограничения по този въпрос и единственото условие е да изплатите заема навреме. Докато покривате месечните си вноски, всичко е наред.

улеснен процес на кандидатстване за кредит

Фиксирана лихва

При бързите кредити лихвата обикновено е фиксирана. По този начин можете да да изчислите крайното оскъпяване на заема посредством онлайн калкулатор. Това ви дава сигурност и спокойствие, че знаете предварително какви точно са задълженията ви. Така лесно можете да изберете период на погасяване, който е удобен за вас.

Удобство при получаване на парите

Другото предимство на бързите кредити е, че сами определяте как да получите средствата. В най-добрия случай те се превеждат по банковата сметка, посочена от вас. Но има и други варианти като изплащане на каса на EasyPay, през Cashterminal или дори получаване на парите в брой от офис на кредитополучателя или при негов посредник (ако има такъв).