Uncategorized

Акупресура – натисни и облекчи

Може ли наистина да облекчим болката и стреса, като натиснем различни точки по тялото си? Да. Този метод ни връща към древна китайска традиция, наречена акупресура. Днес реших да ви разкажа за нейната същност, ползи за здравето и приложима ли е у дома ни.

Акупресурата е над 4 000-годишна техника от Китай, която при натиск стимулира различни точки на тялото. Целта ѝ е да активира енергийните пътища на тялото и да възстанови естествения баланс в него. Звучи толкова лесно и е. Освен това е супер ефективно.

Доказано е, че акупресурата е ефективно лечение за няколко вида болка. Следователно, изследователите смятат, че акупресурата може да се използва като алтернативен метод за облекчаване на различни видове болка.

Както може би знаете, ендорфинът е известен като хормон на добро настроение и щастие. Но знаете ли също, че акупресурата може да помогне на тялото ни да произвежда още повече ендорфин? Той помага за облекчение на болката, като блокира сигналите за нея, изпратени до мозъка.

Също така едномесечното лечение с акупресура се оказа по-ефективно при контролиране на хроничното главоболие и мигрена, отколкото един месец мускулна релаксация. Техниката се използва и за намаляване на стреса и тревожността. Изследванията показват, че редовното лечение с акупресура може да има положителен ефект при тревожност, стрес и депресия. Чрез прилагане на натиск върху определени точки на тялото, може да помогнем и подобрим стомашната си функция. Съответно това оказва положително влияние върху качеството ни на живот.

Бихте ли изпробвали вкъщи, ако знаехте как?