Uncategorized

Обичате ли винени коктейли?

Скоро лятото официално ще бъде при нас, а аз съм в настроение за винени коктейли. Вие обичате ли да разхлаждате вечерите и разгорещявате настроението си с тях?

Дълго време целта на тези коктейли беше просто да направи силните спиртни напитки по-приятни за вкуса, така че да може да им се насладим безгрижно. А и имаме лесен достъп до тях. Средно доброто бяло вино съдържа по-малко от 13% алкохол, а червеното около 14%, но, разбира се, може да варират в зависимост от страната производител и сорта грозде. Въпреки това, количеството алкохол в тях няма да надвишава 15%.

Това се дължи на алкохолната ферментация. Виното изобщо не може да има преобладаващо алкохолно съдържание, с изключение на лошо направени примери и следователно вече има чист вкус. Нещо повече, доброто вино е специално направено, за да се ползва чисто.

Напук на твърдението, че винените коктейли са слаби женски напитки, аз често прибягвам до тях, особено през летния сезон. Добрите коктейли с вино са приятна алтернатива на вече утвърдени напитки. А днес ще ви дам и две лесни рецепти за коктейли, които може да си направите вкъщи.

Първата се нарича San Francisco Sangaree. Трябват ви единствено 4 череши, 8 ml захарен сироп, 45 мл Мерло, 30 мл Бърбън и резен лимон. Поставете всички съставки заедно в шейкъра и разбъркайте. По вкус може да сложите и малко сладолед. След това изсипете получената напитка в широка чаша и се наслаждавайте на вкуса.

Втората рецепта е за Червено горещо лято. Принципът на приготвяне е същият, а съставките включват 180 мл червено вино (напр. Шираз, Пино ноар), 60 мл сода от лимон-лайм и лимонов резен за декорация.

Ще пробвате ли някоя от тях или имате своя любима?