Lifestyle

ДА на мъжката козметика

Добрият външен вид не е само природна даденост, за него трябва да се погрижим, а правилото се отнася както за жените, така и за мъжете. Ето защо, няма нищо лошо господата да използват козметични продукти за мъже. Ето и някои от тях.

Тонерът – или тоник – се използва след всяко почистване на лицето. Елиминира остатъчните замърсявания, възстановява pH баланса на кожата и свива порите. Плюс за равномерно, добре поддържано и свежо лице.

Кремът за лице овлажнява кожата. Това я предпазва от изсушаване и образуване на бръчки. Кремът трябва да се нанася след всяко почистване на лицето. Това се препоръчва и след бръснене. Има дневни, нощни и специални кремове против стареене. Някои кремове са подходящи за сутрин и вечер. Но първо трябва да определите типа кожа от професионалист.

Подобно на кожата на лицето, скалпът се нуждае от шампоан, който отговаря на нуждите му. Някои коси са чупливи, други са склонни да се омазняват по-бързо. Ако скалпът е прекалено сух, може да стане сърбеж и лющене. Причината често са продукти, които кожата не понася. Ето защо е препоръчително да се обърне внимание на качеството. За всеки тип коса има подходящ шампоан. Ако имате нужда от съвет, попитайте фризьор.

Приятната миризма често се свързва с приятен спомен или човек. Парфюмът, афтършейвът и дезодорантът подчертават индивидуалността на мъжа. Както при всяка козметика, качеството на аромата също трябва да е правилно подбрано.