Lifestyle

Гаражът – моето си място

Трудно може човек да си намери усамотение и да „помедитира“, както се казва, когато прехвърли 30-те и се излъже да се ожени 🙂 То жена, дете, куче – всеки с желанията си, отправени към теб, и макар силно да ги обичаш, понякога си имаш нужда да се оттеглиш и ти, да си чуеш мислите и да свършиш нещичко и за теб.

Моят си начин е в гаража. От малък се интерсувам от автомобили и когато проблемът е по-простичък, си го оправям сам. Е, това понякога означава с часове да разучавам причините за повредата и как да се поправи, но за мен е нещо като гатанка – или математическа задача, която решавам с удоволствие 🙂

med

Докато съм в гаража и поправям автомобила, времето тече бързо, а междувременно осмислям и нещата, които ми се случват напоследък, понякога ми хрумват хубави идеи, отпускам се. Затова наричам това медитация. Обичам много това си време сам и то ме разтоварва истински.

Не че имам някакъв фетиш към гаража си, но реших да му направя и лек ремонт. Почистваме го два пъти годишно, но въпреки това всичко вътре е пълна неразбория. Та подредих го отново и го ъпгрейднах с гаражна врата със задвижване – старата вече беше пред разпадане, а и не се отваряше автоматично.

Затова пък новата ми врата за гаража е автоматична и секционна, и красива, преди всичко. Сега ако някой ми погледне гаража отвън ще си помисли, че и вътре е толкова приятно изглеждащо, както е отвън.