Lifestyle

Христин Петков: политиците трябва да станат по-отговорни към избирателите си

Здравейте, будни приятели със силно развито гражданско чувство за справедливост!

politiciНяма как да остана безучастен към случващото се в момента у нас, а именно подновяване на активните протести срещу властта с всички възможни и налични средства. И докато едни тръбят, че обикновеният гражданин трябва да е основната градивна частица в парламента, други лансират идеята за стари муцуни от червените, сините и бимбени листи, аз лично считам, че рано или късно, когато си в политиката, ставаш политик. Така че нека не гледаме наивно към бъдещето с идеята, че който се качи на власт, няма да бъде политик.

Ще бъде и още как! Трябва да бъде! Но не от тези, с които сме свикнали, а изцяло нов „герой“, който да се ръководи от интересите преди всичко на тези, които представлява. В този ред на мисли, попаднах на едно изказване от 2009, в което първият демократично избран кмет на Сливен призовава политиците да не робуват на партии и да не обслужват партийни интереси, защото така Преходът у нас никога няма да приключи.

През 2013 аз пък призовавам дори да не си го помислят, защото видяхме какво стана след издигането на кандидатурата на Пеевски: протести, та до днес, до утре, докато „пиянството на един народ“ не отрезви с яка плесница всеки, който си е въобразявал, че стои пред овце.

Защото вече никой не ни страхува, защото е време за промяна!