Uncategorized

Из красотата на България

Обичам да пътувам из света и съм посетил доста места. Най-много обаче обичам да се завръщам в България. Мисля, че всеки българин оценява природните дадености и блага на родината си.

Познавам и доста хора, които са пътешествали дори до Азия и въпреки това не са били на едни от най-красивите места в България. Затова реших да направя моя списък с пет забележителности, които всеки българин трябва да види.

Райското пръскало – Райското пръскало е най-високият водопад на Балканския полуостров, намира се в природния резерват Джендема, национален парк централен Балкан.

Белоградчишките скали – Намират се в близост до град Белоградчик и са високи над 200м.

През 1949г са обявени за природна забележителност. Красотата на природата в този район е впечатляваща и си заслужава да се види.

Пещера Леденика – Намира се в Стара планина. През зимата и пролетта е най-интересна, защото се образува леденокристална украса,  от която идва и името ѝ.

В пещерата има сталактити и сталагмити на хиляди години, които образуват разнообразни форми.

Чудните мостове – Чудните мостове са приказно място. Скалният феномен е разположен в Западните Родопи. Всеки, който веднъж е отишъл, се връща отново, не само заради величествената красота, но и заради внушителното усещане, което създава природата.

И на 5-о, но не на последно място са Стобските пирамиди.

Стобските пирамиди са скални образувания, които са разположени в западния дял на Рила планина.

Колкото и да описвам красотата на природните забележителности, е невъзможно да пресъздам изживяването, когато си там.

Открийте и се радвайте на красотата на собствената си родина!