Lifestyle

Как успехът може да те промени

Поздравления! Най-накрая успя. Обществото би се гордяло с теб. Не е ли това нещото, което винаги си искал – да бъдеш един от онези хора?

shutterstock_71149627Успехът – нещото, което може да те промени изцяло и което обикновено се свързва с пари. Ако ти липсва самоконтрол, той може да се окаже опасен. Успехът може да изкара наяве най-тъмните кътчета на съзнанието ти, правейки те арогантен и егоцентричен. Той лесно може да ти „помогне“ да забравиш откъде идваш и какво е наистина важно в живота. Не трябва да му позволяваш да унищожи човечността ти.

В най-лошия случай, може да се изгубиш в малкия си рай, отказвайки да споделяш това, което имаш, парадирайки с него. Всички знаем как парите могат да ни изкушат, а те вървят ръка за ръка с успеха.

В най-добрия случай, може да станеш по-добра версия на себе си, но това е възможно, само ако не си бил егоцентричен още преди успехът да те застигне. Сега би имал средствата да помагаш на онези в нужда и по този начин да се промениш в положителна посока. Притежавайки толкова много ресурси, не е ли логично, че няма да можеш да ги използваш всичките? Благотворителност, това да си от помощ на някой, различен от най-близките ти хора – може би това трябва да направиш със своя успех.