Uncategorized

Мъжете са от Марс, жените – от Венера

Това било заглавие на книга. Която, до колкото ми казаха, предлагала на вниманието на читателите си, разликата между поведението на жените, начина, по който те мислят и това на мъжете. И се опитвала да даде отговор на това, защо двата пола трудно се разбират.

Това е нещо доста абстрактно за моята мъжка натура и честно да си призная не виждам смисъл от него. Според мен не е необходимо да правим генерални изводи за мъжете и жените, а трябва да учим хората да бъдат по-откровени едни с други. Когато бъдете открити с обекта на вашите желания, или с приятелите си или близките си хора, тогава отношенията стават много по-чисти и истински.

Вярно е, че мъжете са различни едни от други. Но това се дължи на различната химия в телата и мозъците ни. Ясно е на всички, че жените са много по-емоционални същества, и ние мъжете често го отдаваме на факта, че те имат месечен цикъл. И всъщност май наистина е така. Това, че всеки месец преминават през определена физиологична промяна, със сигурност оказва влияние на настроението им.

А ако един представител на т.нар. “силен” пол не може да го възприеме това и си придава повече важност, отколкото жена, не е отстъпчив и се опитва да се налага, то той не е никакъв мъж.

Дядо ми едно време казваше, че мъжеството не е в това да се налагаш над жената, да я мачкаш психически или физически. Ясно е, че можеш да го направиш, поради различни предопределености. А мъжеството се крие в това да бъдеш смирен пред нежния си партньор, да й оказваш подкрепа и разбиране, топлина и любов. Ти да си опората, която ще я държи изправена във всеки един момент, да избършеш сълзите й, дори когато тя самата не знае от какво са породени. Това за него беше истинският мъж, а тези, които се опитват да се правят на по-велики от жените си, за него бяха пълни комплексари…

Ето това е разликата между мъжете и жените според мен и се старая да следвам съветите на дядо си и да бъда достоен мъж до своята избраница.