Lifestyle

Няколко съвета за хора с кучета

Кучето е едно от най-умните животни на планетата. Като допълним верността и склонността да се привързва към стопаните си, това го прави по-предпочитан домашен любимец дори от котките.

Тези социални животни са податливи на дресоровка. Ако човек знае точно как да се справи, резултатите могат да бъдат смайващи. Да тренираш домашния си любимец не произтича от идеята да наложиш волята си или да контролираш животното, а от естественото желание да го приучиш към полезни навици, които да улеснят общото ви съжителство.

Ако сте решили да си взимате куче, имайте няколко неща на ум. Най-добре изберете породата според ангажираността и работата ви. Ако не можете да обръщате много внимание на животното, то нека бъдещото ви куче да не изисква специална поддръжка като всекидневно разресване, тичане по 1-2 километра и подобни. Уверете се, че е чистокръвно и  няма наследствени гинетични заболявания. Гледайте да  го вземете, докато е още съвсем малко – така по-лесно ще свикне с вас и ще е по-възприемчиво.

Трябва да сте подготвени, че първото нещо, което ще възпитавате са навиците за ходене до тоалетна, спане, хранене и разходки. За всичко по-нататък, прилагам следния клип. Изгледайте го и изберете от канала това, което на вас лично ще ви бъде от полза.