Lifestyle

Офисната библиотека

office-libraryПрави ми впечатление, че все повече фирми у нас преустройват офисите си в по-модерни. Наемат зали в нови сгради, отделят внимание на интериора в офиса си и като цяло се стремят да създадат комфорт и удобство както на служителите си там, така и на клиентите и посетителите.

Знам, че всичко се прави и от конкурентна гледна точка и всяка фирма иска да изглежда по-професионална от конкурентите си. Въпреки това обаче на мен лични ми прави много добро впечатление, когато видя някъде да има офисна библиотека, подредена на видно място. Смятам, че това хем придава допълнителен уют на помещението, хем създава усещане за доверие и надеждност в компанията. Хубаво е да знаеш, че хората, с което се каниш да работиш, са поне на пръв поглед образовани и интелигентни. Наистина те кара да им се довериш повече, от колкото в противен случай.

Хубавата библиотека винаги е всявала у мен специфично усещане. В епоха на дигитализация, технологизация, цифровизация и какво ли още не, съм щастлив, че фирмите все още отделят внимание на традиционната книга. Няма друг предмет като нея. Дори никой да не я е прочел, пак създава въздействие върху хората. При това силно положително въздействие.