Lifestyle

Да си известен… Или какво остана от Джей Моделс?

male modelКолкото  ви бях споменавал и аз за малко да стана модел и участвах в конкурс за красота. Бях Мистър Елегант… или нещо такова беше… даже вече съм го забравил и дори лентата не си пазя, но ми се струваше тогава голяма работа. Имах много добра визия, не че сега нямам, но тогава непрекъснато ми повтаряха, че съм роден за да ме види камера и да бъда много известен.

Всичко започна от импровизирания конкурс за красота, който правихме в гимназията. После ме харесаха за рекламно лице на гимназията и ми направиха няколко снимки за сайта. Гордост голяма! След като случих с първия конкурс започнах да ходя и на други, сред които най-добро впечатление ми направиха тези, които бяха под ръководството на рекламна и модна агенция „Джей Моделс?. Как ще ги забравя? И организацията им беше както трябва, и моделите се отнасяха по-сериозно. Мисля, че точно техните даваха възможност на победителя да се изяви и на чужда сцена и да привлече вниманието на италиански и британски модни агенции. За жалост на останалите подобни мероприятия само те окичваха с лентичка, даваха ти пликче с подаръци, коронка за Миските и това беше. Това, което най-много успях да постигна е да ме снимат за сайта на гимназията ми. Доста по-късно, едва, когато бях окончателно решил да не се занимавам с моделство ми предложиха да съм лице на модна компания, но отказах.

Честно казано малко се разочаровах ли, какво ли, но бързо ми мина този етап. Сега гледам на него с лека усмивка, защото – няма  да си кривя душата, от разходките по сцената не само приучих добра стойка, но и се научих да не се притеснявам, да работя с чара си и разбира се, да се отнасям отговорно към всяко начинание.

А що се отнася до конкурсите за красота. Сега малко утихнаха, но е факт, че колкото и да има, откакто настъпи кризата, която принуди силните агенции като Джей Моделс да спрат дейността си, рязко спадна и стандарта на подобни събития. Много амбициозни родители пращат децата си по конкурси, но ефектът след тях е нулев. Моделстовто в момента в нашата страна може да бъде само хоби. Съветвам младите хора успоредно да се насочат към изучаването на по-сериозна и доходоносна професия.