Lifestyle

Различни великденски декорации

Омръзна ли ви да копирате великденски декорации от каталози или да купувате едни и същи украси всяка година? Ако да, то доверете се на оригиналността и подгответе свои собствени декорации за Великден. А за по-голяма забава, в направата им включете и децата. Процесът е много лесен, а купонът вкъщи е гарантиран.

Приготвянето на великденски декорации тип „Направи си сам“ е чудесен начин да прекарате време заедно със семейството, а и всеки може да се включи като реализира своята идея.

Вярвам, че ще развихрите въображението си и ще направите празника си по-цветен, по-шарен и по-различен. Въпреки това, реших да ви дам няколко насоки от моя личен опит до сега.

Например обичате ли кактуси? Аз да. Затова понякога правя великденските яйца като тях. Как ли? Ами много лесно. Оставям ги бели или ги боядисвам в зелена боя, след което ги рисувам с маркер, за да наподобяват кактус. Залепям отгоре им хартиено цветенце, сякаш са цъфнали и накрая ги поставям в малки чашки с декоративен пясък или пък отново ползвам хартия – пясъчен цвят.

Спомням си и един метод, който научих преди много години в детската градина. Понякога го прилагам също, а украсата е любима на най-малките членове от семейството. Става дума за яйце-зайче. Много е просто – просто изрежете хартиени заешки ушички, може да им сложите и малко памук за достоверност. Залепете ги върху яйцето, след което му нарисувайте личице. От памука може да оформите и сладка опашка.

Друга идея е да използвате техниката на декупаж. Това определено е оригинално, а и честно казано, за мен е най-забавно и креативно.