Uncategorized

Пет бързи за научаване музикални инструмента

Във връзка с предишната ми публикация се разрових в търсене на подходящ инструмент за музикален инвалид като мен. Има определени инструменти, които имат крива на трудност, по-достъпна за всеки. Това не означава, че не отнемат време и усилия – просто са малко по-лесни в сравнение с повечето музикални инструменти. Ето пет, на които съм се спрял:

Барабан

Ако сте любител на перкусията, това е една от най-добрите ви възможности. Простият барабан ще ви помогне да научите различни техники за удряне и вибриране на барабаните, в допълнение към безкрайното подобряване на усещането ви за ритъм. Когато напълно усвоите техниката на барабана, може да се осмелите да изпробвате и някоя мелодия, но това е много по-голямо предизвикателство за координацията ви.

Ксилофон

Ако също обичате ударни, но търсите нещо по-мелодично, това е вашият инструмент. Ксилофонът ще ви помогне да разберете понятия като хармония и да намерите музикалните нотки на всеки клавиш. Когато сте отделили достатъчно време за това, ще можете да координирате ръцете си, за да играете едновременно ритъма и мелодията на една песен.

Блокфлейта

Може да ви се струва прекалено проста, но с помощта на блокфлейтата всъщност можете да създавате доста красиви мелодии. Много е лесно да се запознаете с подредбата на музикалните ноти и техниката на духане не представлява трудност. Това е много добър инструмент за начинаещи, оттук идва и неговата популярност. В някои държави ученето на блокфлейта е задължителна част от средното образование.

Хармоника

Ако търсите духов инструмент, който е малко по-сложен от блокфлейтата, това е идеалният избор и дори се побира в джоба ви. Можете да създавате впечатляващи мелодии … Но научаването на позицията за издаване на конкретните ноти е сложен въпрос. Въпреки това, когато го овладеете, можете да вземете музиката си със себе си, където и да отидете, а ако харесвате блуса … имате късмет!

Укулеле

Може да ви се стори трудно, но да се научите да свирите на укулеле е по-лесно, отколкото си мислите. Ако целта ви е да се научите да свирите на китара например, укулелето е добра първа крачка. Акордите са по-прости, отколкото на китарата, но звучат наистина добре, което прави укулелето най-добрият приятел на начинаещия музикант.