Lifestyle

Излезе първият трейлът на българската анимация „Златната ябълка”

Чудесният проект на група доброволци – аниматори, сценаристи, дизайнери и други, прославя българския фолклор. Ярката идея обиколи цяла Европа, но за съжаление е все още много малко популярна у дома. Затова и финансирането за пилотния епизод и за първия трейлър е почти изцяло от чужбина. Това е срамота, българи!

Не е ли редно именно ние, наши продуценти, да се застъпят за българското. За страната си, за това да се подобри имиджа на България. Стига вече повтаряме заучени фрази като „Тая скапана държава”, а да погледнем колко хубава, богата на фолклор и традиции е родината ни. Нека се гордеем, че сме такива каквито сме. Защото когато започнем да мислим националистично, това ще бъде първата  най-голямата крачка в съзнанието ни, в манталитета ни.

Хвала на такива горди българи, които работят, за да покажат на света, че сме нещо повече от черна икономическа хроника в европейките вестници, че сме горди с много повече от Мистерията на българските гласове. Че имаме много, много още много, което да покажем, наред с  нашите спортисти, певци, артисти.