Lifestyle

Какво правим през почивните дни?

Всеки от нас се радва на почивните дни! Чакаме ги почти с нетърпение, правим си планове за тях от седмици и дори месеци по-рано. Броим дните, които остават, отмятаме ги на календара и когато най-накрая настъпят… се чудим как да оползотворим свободното си време.

Случвало ли ви се е? На мен, да! При това сега… но нека ви разкажа по-подробно.

easter-family-fun-dayЗнаем, че на Разпети Петък не се прави нищо, затова отделих деня като подходящ за релакс и откровено мързелуване. Вчера, в събота си бях заръчал да се посветя на колата си, защото имаше нужда от някои (не)козметични процедури. Прекарах около 6 може би 8 часа, разглобявайки и сглобявайки я на ново. За щастие успях да постигна целите, които си бях поставил. Вечерта се видях с приятели. Днес, в неделя, обикалях по семейно да си честитим Великден и честно казано да скачам от една къща, на втора и накрая на трета ме измори значително.

Ето, че утре е последният ми почивен ден от така чаканата великденска “отпуска”. Толкова бързо минаха, а какви ги свърших аз? Утре трябва да си отделя един-два часа за чистене (защото, да, и мъжете чистят!), вечерта пак ще се видя с една компания, но… Въпреки че успях да си открадна малко време за четене на книги и гледане на филми, чувствам, че не оползотворих почивните дни достатъчно добре.

Искаше ми се да отида някъде извън града, да се поразходя сред природата, да почувствам, че наистина си почивам. Нищо не действа по-зареждащо от смяна на обстановката! Затова от сега започвам да планирам как ще прекарам онези три почивни дни, които ни се събират на 1-и, 2-и и 3-и май. Още не съм си изготвил планове за тогава, но в едно съм сигурен – няма да ги “похабя” като сегашните, ще свърша нещо по-полезно и приятно за мен самия.