Lifestyle

Паркиране тип "за какво са тия бели линии"

Когато си шофьор пред теб има два пътя: първият е да караш разумно и предпазливо и да спазваш правилата за движение по пътищата; вторият е да караш с прекалено внимание и неумело да спазваш правилата за движение по пътищата. Половината от хората се опитват да минат между двете и да спазват разумно, внимателно и не нарочно неумело правилата за движение по пътищата. За това положението ни е толкова вяло. Дори първият тип да са образцови, вторият ги спират, а третият са онези, които се опитват да контрират втория тип. “След като той може да се бави, аз пък мога да го заобиколя от забранената страна”. Страхотно просто. И тъкмо тази култура при шофиране най си личи при паркирането:

Виж как паркира един, за да разбереш целия устрем на шофирането му. Страшна работа, казвам ви. Тротоари, пътни знаци, бели ленти изобщо не-съществуват!!! Ей такива селяни се срещат над път и под път.

illegal parkingБлагодарение на такива хитреци е толкова ниска културата на българина. Не защото желание за промяна няма, а защото подобни личности карат и другите да вършат нещата не както трябва. Ако един паркира неправилно, за да спрат автомобилите си и останалите трябва да се сместят неправилно в останалото пространство. И така, заради един или двама, става хаоса по паркингите и пътищата.

Вече се чудя какви мерки трябва да се вземат, че да са ефективни и да не се получават такива неща.