Lifestyle

MicroCredit помага след природни бедствия

MicroCredit беше моят помощник след една ужасяваща градушка, която потроши почти всичките ми прозорци на вилата. Но нека започна историята от самото ? начало. Имам наследствен имот в едно село, което беше в отчайващо състояние. Сърце не ми даваше да го продам, защото е обвързано с много мили спомени. Ето защо се наех малко по малко да ремонтирам и реновирам имота и да го превърна отново в онова приказно място, на което обичах да ходя като дете. Отне ми много време, пари и вложени емоции, за да облагородя мястото и къщата. Получи се добре и бях изключително доволен от факта, въпреки че този проект ми беше глътнал всичките спестявания.

Няколко седмици се радвах на завършения имот и се наслаждавах на спокойствието си в откъснатото село. След една буря обаче пристигнах в апокалиптичен ужас. Градушка с големината на яйце, придружена със силен вятър, беше ударила селото и една голяма част от прозорците на къщата ми бяха счупени.

Изпаднах в панически ступор. Ами сега?! Какво щях да правя без прозорци? Ненадейно погледът ми се плъзна встрани. Привити баби със забрадки на главите и катове ръчно плетени дрехи, разтреперено метяха разхвърчалите се стъкла. Въртях се около оста си, а погледът ми не спираше да среща все тази гледка – на възрастни хора, които измитаха от дворовете си капчицата спокойствие и топлинка, която им е била останала.

Разтреперих се. Не можех да понеса тази картина. Поради незнайна причина ми подейства изключително силно. Аз самият нямах достатъчно пари, за да сменя всички счупени прозорци. Тогава, може би инстинктивно, се обадих на майка ми. Да, точно така – изключително мъжка постъпка, но в онзи момент се почувствах уплашен и застрашен, както когато бях на пет години.

Като всеки добър родител тя ме изслуша и със завидно спокойствие ми каза за Микро кредит, които отпускали бързи кредити, а условията били съобразени с личните възможности и изисквания.

Почувствах се лек!

Още на същата минута се обадих по телефона и заявих своя бърз кредит. Продуктът, който аз избрах, беше CrediHome, който отпуска заем от 200 до 3000 лева без доказване на доход, обезпечение или ползването на поръчители. Лихвата е фиксирана, а срокът за връщане е по желание на клиента от 9 до 48 седмици или 3 до 12 месеца.

Одобрението се случи максимално бързо и получих парите си в брой. Смених прозорците си и споделих наученото със съседите си на моята улица. Някои от тях се възползваха и отново се появиха чаровните беззъби усмивки на лицата им.