Lifestyle

Защо трябва да наемаме адвокати като Янко Янев

Преди време претърпях пътен инцидент, който беше по моя вина. Другият автомобил имаше леки повреди, но за щастие никой не беше пострадал. Шофьорът на другата кола се оказа доста благ човек и тъй като той притежаваше значително по-скъп автомобил, още когато описваха щетите, ме посъветва да си намеря застрахователен адвокат, защото със сигурност съм щял да имам проблеми с дружеството. Започнах да проучвам нещата и попаднах на името на адвокат Янко Янев.

Незнайно защо обаче не се свързах с него, а реших, че ще разреша нещата сам. Но може би трябваше да го потърся още от самото начало, за да си спестя значителни главоболия. И така сумата за ремонта на блъснатия от мен автомобил вече беше ясна и човекът си получи парите, които му бяха изплатени от моята застрахователна компания. Незнайно защо обаче след това те решиха, че трябва да си търсят парите от мен.

Разбирате, че аз нямаше как да извадя такава сума пари и да я върна на застрахователите, пък и не виждах логична причина да го правя, при положение, че съм си платил полицата Гражданска отговорност и Каско. Компанията ми предложи разсрочено плащане и почти ме бяха убедили да се съглася, когато се сетих за съвета на другия потърпевш и адвоката, когото бях намерил Янко Янев.

Веднага намерих координатите му и се свързах с него. Обясних му казуса, а той ме увери, че съм в правото си да се съмнявам в действията на застрахователя, предвид че съм закупил и двата вида застраховки, които покриват голяма част от рисковете, независимо по чия вина. Прегледа подробно документите ми, за да се запознае максимално със случая и успя да ме защити пред съда, който ме освободи от задължението ми към застрахователната компания.

След изтичането на давността на полицата, веднага смених дружеството, а на адвокат Янко Янев и неговия екип благодаря за професионалното отношение и компетентност.

Оказа се, че Янко Янев се занимава със застрахователни казуси след претърпян от самия него пътен инцидент, след който едва не остава парализиран. От тогава насам, той и екипът му имат стотици успешно приключени случаи.

След всички тези перипетии, които имах със застрахователите, започнах да съветвам всички мои приятели и познати да използват услугите на адвокати. Това не е толкова популярно в България (поради необяснима за мен причина) и хората си мислят, че могат да се оправят сами с определената ситуация. Но именно непознаването на закона в дълбочина и още повече – различните практики и трикове, които прилагат застрахователните компании, а и не само те, са причината да има толкова много ощетени.

В кантората на адвокат Янко Янев работят висококвалифицирани професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти.