Lifestyle

Мтел с по-бърза 3G мрежа в още 34 града

e-mail in cloudsМтел увеличи населените места, където може да се сърфира с по-бърза скорост в 3G мрежата с още 34. Така те стават общо 53, които по данни на телекома покриват 50% от населението на страната. В тези населени места клиентите на компанията ще могат да сърфират с цели до 42 мегабита в секунда. Мтел започна да въвежда поетапно свръхбързия интернет  още от 2010г., когато за пръв път у нас демонстрира високата скорост. Днес тя вече е факт за 53 населени места, като се очаква те да продължават да се увеличават. В останалите скоростта също е повече от бърза – 21мегабита в секунда, неслучайно през 2011 и 2012г. компанията получи сертификат за „Най-бърза 3G мрежа в България“ от NET CHECK –  немската компания за контрол на качеството при мобилните компании. Мобилния интернет на Мтел наистина се развива бързо, след като само преди 8 месеца телекомът увеличи 3G скоростта от 14,4 на 21 мегабита в секундаза цялото си 3G покритие.

Сред населените места с по-бърз 3G достъп са почти всички областни и по-големи градове. По-бързата скорост означава не само по-бързо браузване, но и сваляне на файлове и стрийм на HD видеа, телевизия и много други.

Междувременно от Мтел продължават да работят и по LTE(Long Term Evolution) мрежата си, която след време ще осигурява на клиентите на компанията интернет скорост от цели 100 мегабита в секунда.