Lifestyle

Не отричай призванието си

Всеки от нас има призвание, не можете ме убедите, че вие нямате. Може би все още не сте го открили, не сте го осъзнали или подсъзнателно го отричате, но и вие имате такова.

Ще ви да пример. Имам приятел, който замина да учи в УНСС в София. Приеха го преди време в направление “Счетоводство, финанси и контрол”, след което се насочи и към конкретната специалност “Финанси”. В момента кара стаж в една от известните ни банки… но какво целя като ви разказвам за него? Според мен той сбърка със специалността. Насочи се към финансите като най-престижна специалност, но ако го познавахте, щяхте да видите у него перфектния счетоводител. Умен е, образован, вманиачен по детайла, невероятно съсредоточен, флегматичен и с провлачен глас. Не е подходящ за работа под напрежение, няма да се справи с кратките срокове. На него му е нужно да има достатъчно време, за да провери всяка десетична запетая и да е сигурен в съвършенството на последния детайл. Но все още не е осъзнал, че е такъв… отрича счетоводството като желана професионална област за развитие.

vocation-800x766Ами вие? Можете ли да се погледнете отстрани и да посочите предимствата и недостатъците си, уменията и липсата на такива, личните си и професионални компетенции или дефицита им?

Всеки от нас е създаден за нещо и в определена област го бива повече, отколкото в друга. Може да не ви е любима, но ако ви беше любима, нямаше да я отричате, нали? Точно както прави моя приятел…