Lifestyle

По-ефективни в работата си

Всички искаме да вършим много неща за кратко време. Или поне да се справяме с работните си задължения в рамките на деня. Възможно ли е обаче предвид ситуацията с Covid-19 и навлизането на сравнително новата тенденция – хоум офис?

Оказа се, че може да повишим ефективността си и от вкъщи с няколко лесни стъпки.

Физическите срещи са в миналото
Днес сме добре оборудвани технологично – компютър, лаптоп, смартфон или таблет. Тези удобства ни позволяват само с едно щракване да се информираме добре и да проведем моментна бърза среща от всички точки на света. Подобна комуникация е все по-предпочитана, не само заради улеснението, но и защото пести време.

Тихият час
През това време може да си позволим лукса да не отговаряме на телефона и да не проверяваме имейлите си. Това ни позволява да работим ефективно и без прекъсвания. Тихият час е подходящ например преди официалното начало на работа или след официалния край на деня.

Времето на буфера
Дори при добра организация нещата могат да се объркат. Ето защо трябва да осигурим достатъчно време за буфер, особено когато планираме проекти, така че в крайна сметка да не сме под натиск във времето.

Вземете свободно време спонтанно
След успешното завършване на проект си спечелваме малко свободно време. Нека се възнаградим като си вземем ден почивка и направите нещо с близките си или просто се отпуснем в релаксираща обстановка.