Lifestyle Uncategorized

Ти си това, което ядеш

Затлъстяването е един от основните проблеми на общество ни. Живеем в свят, който е претрупан с всякакви разнообразни и доста вкусни съблазни. Човешко е да се отдадеш на изкушението, но тези удоволствия може да струват твърде скъпо на здравето ни.

Факт е, че почти не съществува човек, който поне един път в живота си не е посещавал заведение за бързо хранене. Ежедневието на хората днес е доста по-различно, напрегнато и забързано и това е неизбежно.

Чувството за уют, което се създава, когато вкъщи ухае на някоя домашно приготвена гозба, е почти на изчезване.

Независимо колко са напреднали технологията, науката и всичко останало, за нас е от съществено значение да обръщаме повече внимание на себе си, своето тяло и здраве.

Променяйки начина си на хранене, ще промениш и начина, по който се чувстваш.

Ще ти споделя малко от моя режим на хранене и начин на живот.

Включи в менюто си: булгур, леща, боб и кафяв ориз. Прадедите ни са се хранили основно с такава храна и то неслучайно. Бобовите култури както и ядките ще подействат прочистващо на организма ти и ще се чувстваш сит и свеж през целия ден.

Добави и рибата, която е една от най-добрите източници на белтъчини. Не подценявай и зехтина, който е важна растителна мазнина за човешкия организъм.

Пълнозърнестите култури: киноа, овесени ядки, пълнозърнест ориз, паста също няма да ти навредят. Може би менюто ти се струва прекалено постно, но всъщност има хиляди уникално вкусни начини, по които можеш да ги приготвиш.

Да не забравяме и водата. Аз ти препоръчвам да пиеш минимум 8 чаши вода на ден. Хората, които са постоянно дехидратирани са с по-голям риск към редица заболявания. Колкото и банално да звучи, не забравяй, че водата е наистина важна за теб.

Ограничи времето, което прекарваш пред екрана или монитора. Ако работата ти е свързана с това е практически невъзможно, но все пак в свободното си време, можеш да направиш нещо по въпроса. Спорта е добра идея. Физическата активност помага на тялото ни да се справи с натрупания стрес и улеснява поддържането на здравословно тегло.

Не забравяй и съня! Спи достатъчно, за възрастни е препоръчително 7-8 часа на нощ.

Живей балансирано, чувствай се прекрасно!