Lifestyle

Медитация за мъже

Йога, съзнателен живот и медитация са на мода в днешно време. Все повече хора търсят духовни начини, чрез които да преминат по-лесно през житейските изпитания и да се справят със стреса в ежедневието. Всеки, който мисли, че към тези методи се насочват предимно жените, греши. Много мъже също намират пътя си и

Всеки, който мисли, че това е проблем предимно за жените, греши. Все повече и повече мъже намират пътя си в часовете по йога. Най-хубавото на медитацията е, че можете лесно да я научите, да я практикувате навсякъде и всичко, от което се нуждаете, е удобна постелка и малко свободно време.

Терминът медитация идва от латинската дума meditatio, която всъщност означава „да мисля“ и може да изглежда объркващо в началото. В крайна сметка трябва да изключите всичките си мисли, когато медитирате. Или почти. Всеки, който никога преди не е медитирал, ще му е трудно да изключи ума си веднага. Затова първото нещо, което трябва да направите в началото, е да насочите мислите си в правилната посока. В тиха стая или на тихо място на открито, седнете удобно (това може и да не е с кръстосани крака) и оставете следващите няколко минути да бъдат само ваши. И без самртфони! Музиката или други разсейващи фактори също нямат място в медитацията.

Затворете очи и просто се съсредоточете върху дишането си. Помага да си представите как силата на земята, на която седите (или по избор лежите), тече през вас към небето като лъч светлина. Вижте себе си като съд, през който тече лечебната и неизчерпаема сила на Вселената. Това може да звучи малко странно на теория, но ако се включите, можете да почувствате как се успокоявате само след няколко минути и усещането за вътрешен мир се завръща.